avatar
Postani 24.912. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

Pravno obvestilo spletnega mesta Lifestyle natural

Dragi prijatelj narave, spoštovana zagovornica zdravega načina življenja!

Fundacija Utrip humanosti objavlja Pravno obvestilo z namenom informirati te o načinih in možnostih zbiranja podatkov o tebi in njihovi uporabi. Pravno obvestilo je berljivo in dostopno na spletni strani, povezava pa se nahaja na spodnjem delu strani spletnega mesta Lifestyle natural.

Struktura spletnega portala Lifestyle natural je takšna, da za osnovno rabo – pregledovanje vsebin - uporabnik ne potrebuje dodatne identifikacije ali razkrivanja kakršnihkoli osebnih podatkov.

Za objavljanje vsebin (člankov, dogodkov, misli, fotografij, galerij ...) in njihovo komentiranje ter sodelovanje v nagradnih igrah je potrebna registracija, pri čemer se sme posamezna oseba registrirati le enkrat, z enim uporabniškim imenom, z večimi up. imeni pa samo ob pisnem dovoljenju Lifestyle natural. T.i. spam prijave niso dovoljene, uporabnike, ki se poslužujejo takih prijav, pa lahko brez opozorila izbrišemo s spletnega omrežja oz. diskvalificiramo iz nagradnih iger.

Nagradne igre

Za sodelovanje v nagradnih igrah je potrebna registracija, pri čemer se sme posamezna oseba registrirati le enkrat, z enim uporabniškim imenom. T.i. spam prijave niso dovoljene, uporabnike, ki se poslužujejo takih prijav, pa lahko brez opozorila izbrišemo s spletnega omrežja oz. diskvalificiramo iz nagradnih iger. 
Akontacijo za dohodnino plača nagrajenec nagradne igre. 

Podatki o uporabnikih

Podatke o uporabnikih, ki jih pridobimo, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje na naših spletnih straneh in kot pomoč pri boljšem razumevanju uporabnikovih želja in potreb. Podatke večinoma uporabljamo za izvajanje podpore uporabnikom, za obveščanje o novicah in spremembah, za komunikacijo z uporabniki, itd. Podatki, zbrani na naši stani, ne bodo, v kakršnikoli obliki, posredovani tretjim osebam (če ni drugače navedeno). Za vsako morebitno posredovanje podatkov tretji osebi bo zahtevana tvoja odobritev.

Avtorske pravice

Utrip humanosti je na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP), nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsebinami v najširšem smislu vsebine, objavljenih na spletnih straneh Lifestyle natural, razen če ni drugače posebej navedeno. Pravice iz tega naslova so pridržane. Obvestilo se nanaša na začetno stran in vse podstrani spletnega portala Lifestyle natural.

Lifestyle natural zakonsko ne odgovarja za objavljanje kakršnihkoli vsebin s strani uporabnikov portala. Uporabnik zagotavlja, da je nosilec vseh avtorskih in sorodnih pravic ali drugih pravic na in v zvezi s posredovanim vsebinami.

Vsebine se lahko uporabljajo le v nekomercialne (prikaz na računalniku, tiskanje, prenos datotek, predvajanje zvočnih in video posnetkov …) ali izobraževalne namene, vendar je pri tem obvezno navesti vir in avtorstvo dela, pri čemer se morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in drugih oblikah intelektualne lastnine.

To pomeni, da je brez dovoljenja Utripa humanosti prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje ali kakršnokoli drugo razširjanje v komercialne namene.

Varstvo osebnih podatkov

Utrip humanosti zagotavlja, da v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) po svojih najboljših močeh varuje osebne podatke uporabnikov na tej spletni strani.

To pomeni, da fundacija Utrip humanosti zbira osebne podatke samo kadar jih uporabnik posreduje. Fundacija Utrip humanosti se obvezuje, da bo zbrane podatke hranila in uporabljala samo toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.

Osebnih podatkov uporabnikov se ne bo posredovalo nobeni drugi fizični ali pravni, osebi. V primeru sodelovanja s partnerji projekta Lifestyle natural bo tem omogočen dostop do podatkov, ki so neobhodni za izvedbo določene njihove storitve. Ti subjekti so obvezani, da dostopa do podatkov ne bodo zlorabili in jih bodo uporabljali izključno za izvrševanje svojega dela.

Odgovornost Utripa humanosti

Utrip humanosti se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbel za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnih straneh. Vendar Utrip humanosti ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Niti Utrip humanosti niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh oziroma za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si Utrip humanosti pridržuje pravico do sprememb vsebin.

Narava svetovnega spleta in spletnega mesta onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo hipertekstualne povezave (linki) s tega spletnega mesta. Zaradi tega Utrip humanosti ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebine, ki so uporabniku dostopne prek teh povezav.

Vse strani in storitve v sklopu spletnih strani Lifestyle natural se uporablja na lastno odgovornost. Utrip humanosti ne more in ne odgovarja za kakršnekoli poškodbe računalniške ali druge opreme in aplikacij, ki se koristijo za dostop do spletnih strani Lifestyle natural.

Uporabniki portala Lifestyle natural naj se zavedajo, da so kljub skrbi in nadzoru storitev možne zlorabe.

Dokumenti, dostopni prek portala Lifestyle natural, predstavljajo zgolj informativni pripomoček, glede katerega se ne jamči odškodninsko ali kako drugače.

Utrip humanosti lahko po lastni presoji zavrne dodelitev uporabniških imen, če ta niso v skladu s pravicami prava blagovnih znamk, če so žaljiva ali drugače nesprejemljiva.

Kakršnekoli vsebine in ocene, ki jih podajo uporabniki portala Lifestyle natural so mnenja posameznika in ne nujno stališče Lifestyle natural. Ponudnik vsebin ne odgovarja za vsebine, objavljene na spletnem portalu Lifestyle natural, katerih avtorji so uporabniki portala Lifestyle natural. Uredništvo Lifestyle natural ne posega v vsebino, dokler je članek v skladu s pravili in pogoji. Pridržujemo si pravico odstraniti neprimerne vsebine.

Naročanje e-obvestil

Spletno mesto vključuje možnost naročanja e-obvestil, ki je orodje za obveščanje uporabnikov glede novosti, dogodkov in drugih vsebin v sklopu delovanja Lifestyle natural. Namenjeno je tudi obveščanju o novostih na spletnem mestu, akcijah, nagradnih igrah, svetovanju uporabnikom, ipd.

Za naročilo e-obvestila uporabnik v svoj profil vpiše svoj elektronski naslov, na katerega bo prejemal obvestila in obkljuka eno ali obe od možnosti: "dovolim, da mi pošiljate sporočila portala LN" oz. "dovolim, da mi pošiljate sporočila izbranih partnerjev".

S prijavo preko FB connet uporabnik dovoljuje, da se mu na mail pošiljajo obvestila.

Fundacija Utrip humanosti se obvezuje, da bo tako pridobljene podatke zbirala in hranila izključno za pošiljanje e-obvestila in jih ne bo posredovala nobeni nepooblaščeni fizični ali pravni osebi. Naročnik e-obvestil se lahko kadar koli odjavi od prejemanja novic tako, da na info@lifestylenatural.si z elektronskega naslova, s katerim je na novice naročen, pošlje sporočilo z Zadevo/Subject: ODJAVA. Z odjavo se uporabnikov elektronski naslov izbriše s seznama naročnikov e-novic.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta