avatar
Postani 24.912. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

FAQ – Pogosto zastavljena vprašanja


Kaj je Lifestyle natural?

Nacionalno, neprofitno, neodvisno gibanje Lifestyle natural združuje dobro v ljudeh in spodbuja prijaznejši odnos do nas samih, soljudi, narave in živali. Zagotavlja kanal za mreženje in izmenjavo kakovostnih informacij. V sodelovanju s podporniki fundacije Utrip humanosti osrečuje pomoči potrebne posameznike, skupine, pomaga živalim in rešuje okoljske probleme.

Projekt Lifestyle natural v želji po prijaznejši družbi soustvarjajo številni strokovnjaki z različnih področij. Gibanje za trajnostni razvoj je priložnost za osveščanje javnosti in spodbujanje zelenih praks, v katerem lahko sodeluje vsak posameznik, skupina ali združenje.

Socialna mreža Lifestyle natural zagotavlja odprt spletni prostor za komuniciranje vsebin omenjenih tematik. Ker se zavedamo, da lahko k boljši vsebini s svojim znanjem in izkušnjami prispevaš tudi ti ter tako vplivaš na boljši jutri, te vabimo, da se nam pridružiš v projektu naravnega, zdravega in družbeno odgovornega življenja!

Vrednote
- trajnostni razvoj,
- celovitost,
- znanje,
- družbena odgovornost,
- skrb za soljudi, živali in naravo.

Poslanstvo
Mrežimo tiste, ki si prizadevajo k družbeno odgovornejšem delovanju, osveščamo o boljšem načinu življenja ter rešujemo socialno in okoljsko problematiko.

Vizija
Smo mednarodno gibanje za odgovornejše sobivanje z naravo in sinonim zdravega načina življenja.

Katere informacije so dostopne na portalu Lifestyle natural?

Neodvisno gibanje za boljše življenje na istoimenskem portalu Lifestyle natural združuje informacije v besedi, sliki, zvoku in videu, ki se nanašajo na življenjski stil, aktivno življenje, kulinariko, turizem, ekonomijo, okolje in zdravje. Fundacija Utrip humanosti rešuje socialno in okoljsko problematiko.

Kako postanem član gibanja Lifestyle natural?

Član nacionalnega, neprofitnega in neodvisnega gibanja Lifestyle natural lahko postane vsak – posameznik, skupina, združenje, ustanova, podjetje … ki se registrira na portalu Lifestyle natural.

Kaj lahko kot član Lifestyle natural počnem?

Kot član nacionalnega, neprofitnega in neodvisnega gibanja Lifestyle natural lahko objavljaš članke, slike, videe in dogodke, komentiraš, se povezuješ z drugimi člani, prejemaš obvestila o temah kot so življenjski stil, aktivno življenje, kulinarika, turizem, ekonomijo, okolje in zdravje, se pridružiš neprofitni humanitarni fundaciji Utrip humanosti in vsak dan storiš nekaj dobrega zase, za soljudi, živali in naravo.

Kdo je strokovnjak na portalu Lifestyle natural?

Strokovnjak na portalu Lifestyle natural je lahko vsak, ki:
- pooseblja vrednote Lifestyle natural,
- je strokovno podkovan na področju, s katerega objavlja vsebine,
- ima večletne strokovne izkušnje,
- je član pomembnejših organizacij, ki izvajajo programe, sorodne projektu Lifestyle natural,
- je bistveno pripomogel k razvoju področja, na katerem deluje,
- mu strokovnjaštvo priznajo tudi obiskovalci portala – z branjem, s komentiranjem, sledenjem in ocenjevanjem prispevkov.

Kako postanem strokovnjak na portalu Lifestyle natural?

Strokovnjak lahko postaneš tako:
- Ob registraciji lahko uredništvo zaprosiš za status strokovnjaka. Znotraj registracije označiš, katere od postavk veljajo zate. Če veljajo 3 od prvih 4 kriterijev, lahko status strokovnjaka pridobiš takoj po izteku obdobja, v katerem uredništvo spremlja kakovost in kredibilnost tvojih objav.
- Uredništvo ali člani portala predlagajo neko osebo za strokovnjaka. Ko uredništvo dobi predlog, lahko dodeli status strokovnjaka po izteku obdobja, v katerem spremlja kakovost in kredibilnost tvojih objav.

Odvzem statusa strokovnjaka:
- Uredništvo si pridržuje pravico kadarkoli odvzeti status strokovnjaka, če oceni, da njegove objave ne zadovoljujejo več kriterijev kredibilnosti in kakovosti.

Prednosti statusa strokovnjaka:
- strokovne vsebine so na portalu izpostavljene z zeleno podlago in pripisom Strokovnjak,
- možnost vodenja razprave v posebnih, tematskih spletnih klepetalnicah z obiskovalci portala,
- soustvarjanje projektov, vsebin in dogodkov Lifestyle natural,
- možnost mreženja z drugimi strokovnjaki.

Pozabil sem geslo.

Desno zgoraj na strani klikni na Prijava, nato pa na Si pozabil uporabniško ime ali geslo? ter sledi navodilom.

Kako spremenim svoje nastavitve?

Za spreminjanje nastavitev (zasebnosti, pošiljanja sporočil, uporabniškega gesla, e-poštnega naslova ali prikazne) moraš biti prijavljen. Klikni na Moj profil v desnem delu uporabniške vrstice na dnu prikaznega okna spletne strani. Prikaže se ti profil, ki ga urediš s klikom na Uredi.

Kako dodam sliko poleg uporabniškega imena?

Za dodajanje slike moraš biti prijavljen. Klikni na Moj profil  v desnem delu uporabniške vrstice na dnu prikaznega okna spletne strani. Prikaže se ti profil. Pod prikazno sliko klikni na Nova slika, izberi datoteko, ki je shranjena na tvojem računalniku in jo prenesi. Slika se bo prikazovala v dimenzijah 66px × 66px. Pazi, da pri tem ne boš pri tem kršil avtorjeve ali sorodnih pravic.

Kako objavim članek?

Za objavo vsebine moraš biti prijavljen. Članek objaviš s klikom na Dodaj vsebino in Dodaj objavo v sredini uporabniške vrstice na dnu prikaznega okna spletne strani. Vpiši naslov objave ter ji določi temo in tage  – oznake, ki bodo obiskovalcem portala olajšali iskanje po množici člankov. V Intro zapiši par uvodnih besed o vsebini, ki se bodo prikazovale v seznamu vseh objav, v Besedilo pa preostanek. Tekstu lahko dodaš spletno povezavo (s klikom na ikono URL), sliko (s klikom na ikono inserti slik) ali zunanjo povezavo (s klikom na zunanji inserti) - npr. do videa, ki je objavljen na YouTube. Pazi, da pri tem ne boš pri tem kršil avtorjeve ali sorodnih pravic.

Kako objavim dogodek?

Najprej moraš biti prijavljen. Dogodek objaviš s klikom na Dodaj vsebino in Dodaj dogodek v sredini uporabniške vrstice na dnu prikaznega okna spletne strani. Pazi, da pri tem ne boš pri tem kršil avtorjeve ali sorodnih pravic.

Kako objavim video?

Najprej moraš biti prijavljen. Video objaviš s klikom na Dodaj vsebino in Dodaj album ali Dodaj sliko/video v sredini uporabniške vrstice na dnu spletne strani. Video lahko preneseš s svojega računalnika ali vstaviš povezavo z drugih spletnih strani (s funkcijo embedd). Pazi, da pri tem ne boš pri tem kršil avtorjeve ali sorodnih pravic.

Kako objavim sliko?

Najprej moraš biti prijavljen. Sliko objaviš s klikom na Dodaj vsebino in Dodaj sliko/video v sredini uporabniške vrstice na dnu spletne strani. Ustvariš album, klikneš na Uredi in Naloži novo vsebino. Pazi, da pri tem ne boš pri tem kršil avtorjeve ali sorodnih pravic.

Če želiš sliko dodati članku, jo objaviš neposredno znotraj članka. Odpreš članek in klikneš na ikono inserti slik. Izbereš datoteko, ki je shranjena na tvojem računalniku ali pa jo preneseš iz svojega albuma, ki vsebuje že objavljene slike. Pazi, da pri tem ne boš pri tem kršil avtorjeve ali sorodnih pravic.

Kako uredim ali izbrišem svojo objavo?

Najprej moraš biti prijavljen. Objavo urediš s klikom na Uredi. Izbrišeš jo s klikom na Izbriši.

Kako komentiram objave?

Najprej moraš biti prijavljen. Objave komentiraš s klikom na Komentiraj, ki se nahaja pod objavo (torej pod tekstom, sliko, videom ali dogodkom).

Kaj so e-obvestila?

E-obvestila so kratki, zanimivi in koristni nasveti, ki jih pošiljamo registriranim uporabnikom portala Lifestyle natural, ki se na njih prijavijo. Od njih se lahko tudi kadarkoli odjaviš.

Koga kontaktiram glede zlorabe in pravnih zadev povezanih s tem portalom?

V tem primeru uporabi možnosti na strani Kontakt. Odgovorili ti bomo v najkrajšem možnem času.

Kaj je fundacija Utrip humanosti?

V okviru trajnostnega razvoja delujemo na področju dobrodelnosti, promoviramo vrednote solidarnosti in pomoči ter na tak način prispevamo k boljši, prijaznejši družbi in bolj zelenemu naravnemu okolju.

Več o tem najdeš na strani Fundacija.

banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta