avatar
Postani 24.911. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

(Ne)odgovorno ravnanje s kužki

Ljudje se včasih najdemo v zagati, zato poiščemo pomoč. Naši ljubljenčki je ne morejo sami, zato potrebujejo nas ali pa dobre angele.

Društvo Animal Angels je bilo ustanovljeno z namenom pomagati kužkom v Bosni. Društvo obstaja že 7 let in uspešno pomaga živalim, ki so potrebne pomoči in njihovim lastnikom, ter skrbnikom, seveda z veliko podporo donatorjev, prodaje izdelkov in projektov, ki jih izvaja.
"Z leti se je namen našega društva zelo spremenil, saj pomagamo živalim v Sloveniji, Bosni in Hercegovini Srbiji in kjer je potrebno. Naše geslo je "živali ne poznajo meja," in mi jih tudi ne, zato pomagamo, kjer je pomoč potrebna," pravijo člani Animal Angels.
AA-dog.jpg
Pomagajo tudi lastniškim živalim, če se lastniki znajdejo v finančnih težavah. Prav tako  rejnim živalim, za  katere ni dobro poskrbljeno in jim poiščejo namestitve. "Sodelujejo z veterinarsko inšpekcijo in se odzivajo na prijave o neodgovornem lastništvu in mučenju živali. Včasih je rešitev že pogovor z lastniki živali, spet drugič je potrebna veterinarska inšpekcija," dodajajo angeli živali.
Prizadevajo si osveščati ljudi v zvezi z ravnanjem z živalmi, o odgovornem lastništvu, sterilizacijah in kastracijah. Želijo si spremembe členov zakona zavetiške dejavnosti, ki dovoljuje evtanazijo zdravih živali, če v roku 30 dni ne najdejo doma. Borijo proti dvoriščni vzreji hišnih živali ter za z zakonom predpisano čipiranje muc.
Kot pravijo, njihovo delo sega tudi v romska naselja, kjer skrbijo za kastracije in sterilizacije tamkajšnjih živali, kot tudi oddajanje teh po veterinarskem pregledu in oskrbi. Veliko sodelujejo z različnimi zavetišči in s skupnimi močmi iščejo nove, odgovorne domove, kjer žival postane nov družinski član.
AA-logo.jpg

"Naše društvo se bori za spremembe odnosa do živali v naših bivših republikah, kjer je stanje katastrofalno, prav tako iščemo domove živalim iz vseh bivših republik, kar delamo odgovorno in po predpisih, ki so opredeljeni v uredbi EU," zagotavljajo člani Animal Angels. Najdete jih tudi na FB in njihovi spletni strani.

Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta