avatar
Postani 24.911. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

Pomagajmo konjem

Društvo za zaščito konj je posebna in edina tovrstna aktivna organizacija v Sloveniji, ki rešuje in pomaga prelepim in plemenitim živalim - konjem.

Nikoli si ne bi predstavljali, da te občudovanja vredne živali, ki jih je človek skozi vso zgodovino uporabljal za svoje preživetje, za delo, pa tudi za vojskovanje in jih je vedno spoštoval, v današnjem razvitem času, potrebujejo pomoč in zaščito.

Silvika.jpg
"Neverjetno je, koliko živali pride do nas, v veliki večini so odvzeti s pomočjo inšpekcije, vsi pa v hudo slabem stanju," pravi predsednica društva Natalija Nedeljko. Pripeljali so jim tudi osličko Silviko, ki so jo pretepali tako hudo, da so ji potrgali vratne mišice, zato ne more dvigniti glave, mučili so jo tudi elektrošokerjem. Lani oktobra je naenkrat prispelo 13 konj, med njimi dva še čisto majčkena žrebička, ki so bili tako sestradani, da je bilo vprašanje ali bodo preživeli ali ne.

"Rešili smo prečudovitega žrebca Cosmica, ki ga je lastnik namensko stradal zato, da bi poginil od lakote. Malo ponico Balo je njen lastnik tako hudo pretepel, da so ji počile ledvice. Zelo smo se trudili, da bi jo rešili, vendar se je njena pot morala končati za mavrico. Stotine in stotine konj je našlo drugo priložnost pri nas," razlaga Nedeljkova.

Za veliko večino njih so našli domove, pri njih pa so ostali tisti, ki so se jih lastniki naveličali in trajno poškodovali ter tisti, ki so že ostareli in jih nihče ne mara več. Vsi ti rešenčki so si kljub vsemu opomogli in kljub temu, da niso našli novih domov, živijo na kmetiji društva kvalitetno življenje, so zadovoljni in srečni. Dom je pri njih našlo tudi nekaj ostalih zavrženih živali, kot so muce, kunčki, račke, kokoši iz baterijskih rej, tudi dve psički.

"V Centru za konje s posebnimi potrebami, na ranču Weter imamo nastanjenih še 7 konj, ki so jih njihovi lastniki tako hudo poškodovali, da jim domov ne moremo najti, saj potrebujejo redno veterinarsko oskrbo. Tu je doma Alisa, ki so ji lastniki v oči nasipali pecilni prašek in v nozdrvih ugašali cigaretne ogorke. Zgodbe rešenih konj so pretresljive. Toda vsak dan znova me osupne njihova moč odpuščanja in ponovnega zaupanja v človeka, ki jim je prizadejal tako hude poškodbe in bolečine," pretreseno dodaja predsednica društva.
Megi-primerjava.jpg
Društvo ni financirano s strani države, ne prejema nobenih državnih ali občinskih podpor, čeprav deluje v veli Sloveniji. Preživljajo se izključno s prostovoljnimi prispevki posameznikov, z donacijami in s sponzorskimi sredstvi. Veliko jim pomenijo botrstva konjem, kjer si lahko vsak posameznik izbere svojega konja in zanj mesečno prispeva po svojih močeh. Zelo veseli so vsakega nakazila (donirati je možno na TRR društva: SI56 1010 0005 0589 375), saj vsak prispevek pomaga, da te živali lahko veterinarsko in kovaško oskrbijo in jim nudijo potrebno hrano ter nastilj.
Trenutno so vsi hlevi polni. Na sprejem pa že čaka rešena ponica, ki bo potrebovala veliko pomoči in ljubezni, da si bo opomogla. Nedeljkova doda: "živali so me naučile, da kljub vsemu trpljenju znova in znova zaupajo ljudem, zato tudi sama nikoli ne obupam in vedno verjamem, da so na svetu, tudi v tej naši mali deželi, še ljudje, ki imajo srce in sočutje do živali. Samo zaradi takšnih ljudi, lahko mi pomagamo njim, ki so bili na pragu pekla in smo jim lahko ponudili novo možnost boljšega življenja. Njihovo življenje naj ne bo trpljenje!"
received-1495462217249794.jpeg

Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta