avatar
Postani 24.911. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

Namenite pozornost nasilju nad ženskami

Konec novembra je bil dan nasilja nad ženskami. Ste kdaj pomislili, zakaj je prav, da ga imamo? HOFER je ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami že drugo leto zapored pomaga osvetljevati tematiko nasilja v družini. Z donacijo v vrednosti 4.650 € ter lastnim projektom osveščanja in zbiranja dodatne donacije podpira Sekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij pri Socialni zbornici Slovenije.

Priloge
slika

Pri HOFERju se zavedajo svoje odgovornosti do kupcev, partnerjev in sodelavcev ter tudi do okolja in družbe. Vokviru lastne iniciative Danes za jutri si zato neprestano prizadevajo, da med drugim podpirajo tudi različnesocialne organizacije in društva, ki nudijo pomoč tistim posameznikom in skupinam, ki jo potrebujejo. Že drugoleto zapored so se povezali s Sekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij pri Socialni zborniciSlovenije, osrednjim strokovnim združenjem na področju socialnega varstva v Sloveniji.

Donacija v vrednosti 4.650 € za žrtve nasilja

Pri HOFERju so Sekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij podprli že preteklo leto, in sicer zdonacijo v obliki 31 higienskih paketov in paketov igrač za varovanke in varovance 31 različnih programov.HOFER je tudi letošnje leto varovance in varovanke 11 materinskih domov, 16 varnih hišh, 2 kriznih centrov zažrtve nasilja in 2 svetovalnic za žrtve nasilja podprl z donacijo v skupni vrednosti 4.650 €.Kot pravijo pri Socialni zbornici Slovenije: »Organizacije in varovanke njihovih programov, ki delujejo napodročju preprečevanja nasilja v Sloveniji, se vsako leto srečujejo s finančnimi izzivi. Iskrena hvala podjetjuHofer, ki vsako leto deli srečo med tiste, ki jo potrebujejo. Veseli smo, da bomo tudi letos lahko razveselili našemamice in otroke z izdelki, katere si lahko z boni izberejo sami.«

Osveščanje in zbiranje dodatne donacije

Poleg podpore tistim, ki so bili žrtve nasilja, pa je pomembno tudi izvajanje preventivnih ukrepov. Eden izmedslednjih je zagotovo osveščanje, s čimer si prizadevajo, da bi tovrstne situacije preprečili. Pri HOFERju so letosoblikovali lasten projekt »Negujmo spoštovanje«, s katerim poudarjajo pomen spoštovanja, vrednote, ki morabiti več kot le beseda. Poleg osveščanja želijo prek projekta skupaj s svojimi kupci zbrati tudi donacijo, ki boSekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij še dodatno podprla. Še vedno je namreč vsaka 5.ženska žrtev nasilja, nevladne organizacije v Sloveniji pa ocenjujejo, da je nasilje prisotno v vsaki 5. družini v Sloveniji. HOFER tako od petih izbranih izdelkov za nego lastne blagovne znamke Ombia 10 centov namenja zaženske, žrtve nasilja. Sredstva, ki bodo od letošnjega 25. novembra do konca februarja 2018 zbrana od prodajeomenjenih izdelkov, bodo namenjena terapevtskim oddihom žensk iz varnih hiš in materinskih domov.»Lanskoletno podporo žrtvam nasilja smo letošnje leto še nadgradili. K zbiranju donacije smo povabili tudi našekupce, s čimer poudarjamo tudi pomen osveščanja in tako krepimo ničelno toleranco do nasilja,« še dodajajopri HOFERju. Več informacij na www.daneszajutri.hofer.si.


Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta