avatar
Postani 24.912. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

Ko potujemo s pravljico - slovenska pravljica na Amazonu

Pravljice so danes pomembno orodje za razvoj otroške osebnosti in za medgeneracijsko povezovanje. Zgodbica A princ in search for his favourite fruit (Princ išče svoje najljubše sadje), ki je letos izšla v angleškem jeziku na spletnem velikanu Amazon avtorice Monike Kubelj, pa na simbolni ravni govori o odhajanju v svet, iskanju življenjskega smisla, odkrivanju neznanega. In hkrati vračanju, zato je na nek način zanimiva tudi za tiste, ki so nov dom našli v tujini.

Konec aprila letos je novinarka in blogerka Monika Kubelj pogumno objavila pravljico, ki je zanimiva po obliki in sporočilni vrednosti. Gre za edinstveno kombinacijo pravljice in pobarvanke, kar daje knjigi unikatno noto, saj jo otroci sooblikujejo. Objava na Amazonu v angleškem jeziku pa je posledica želje, da bi bila dostopna vsem na enak način in da bi postala kamenček v mozaiku zanimanja za Slovenijo tudi v turističnem smislu.

O zgodbici, ki išče…

Pravljica za predšolske otroke, avtorice Monike Kubelj, se dogaja v izmišljeni deželi Spruccia, poraščeni s smreko (ang. spruce). Ker je tudi Slovenija bogata s smrekovim gozdom, si lahko predstavljamo, da se odvija nekje sredi naše dežele. Zgodbica je napisana v angleškem jeziku in govori o princu, ki v želji, da bi pomagal svojim vaščanom, odide v svet, da bi našel svoje najljubše sadje. Le-tega naj bi zasadil za obzidjem in ga ponudil v javno dobro vsem tam živečim. Na poti v širni svet naleti na različne ljudi in pisano sadje, ki ga poskuša in ugotavlja, katero bi bilo najbolj primerno. Vsem, ki jih sreča na poti, mora za to pokušino ponuditi nekaj v zameno. Enkrat kočijo, pa konja, nato vodo. Dlje ko potuje, bolj ugotavlja, kako pisan in raznolik je svet. In ko že popolnoma obupa, najde na poti domov dolino polno jablan. Lastnik nasada mu z veseljem odtrga jabolko in ga ponudi ne da bi za to kaj zahteval. Princ, navdušen nad sadežem, ugotovi, da mu ne bi bilo treba po odgovor v širni svet, ampak samo v sosednjo dolino. A potem morda ne bi našel tistega, kar je iskal. Včasih ima navidez neuspešna pot svoj smisel.

 

Zaradi Amazona boljša dostopnost

Pravljica govori o iskanju, o raznolikosti sveta, o tem, da nas včasih odgovor čaka za vogalom, le ozreti se je treba. Mladi, ki so odšli in še odhajajo v svet, so prav tako iskali rešitev za boljšo prihodnost. Tu in tam pa se še vedno ozrejo nazaj proti koreninam. Narejena je kot kombinacija pravljice in pobarvanke, zato lahko vsak otrok dodatno oblikuje knjigo po svoje. Objavljena je na svetovni spletni strani Amazon zato, da je lahko dostopna vsem na vseh koncih sveta. Knjigo sicer najdete tudi na spletni strani www.spletnonakupovanje.si, za tiste, ki jim je tak način nakupa prezahteven, pa avtorica ponuja tudi pomoč pri naročanju preko maila info@spletnonakupovanje.si. Obstaja tudi verzija v elektronski obliki Kindle.

Avtorica Monika Kubelj je sicer dolgoletna novinarka in sodelavka različnih medijskih hiš ter blogerka na www.luksuz.net, kjer na poseben in oseben način razpreda z bralci, kaj vse je lahko luksuz in zakaj je pomembno, da si v življenju tudi kaj privoščimo. Več informacij o knjigi na nemškem Amazonu

https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=monika+kubelj

in angleškem Amazonu

https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=kubelj

 

 

Monika Kubelj, Kontakt:

info@luksuz.net

info@spletnonakupovanje.si

041208390


Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta