avatar
Postani 24.911. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

Kako sem izgubil 17 kilogramov?

Prejšnji teden ste lahko brali kako sem prišel do rekordne telesne teže in kako sem pričel z izgubo le-te. Rezultati so baje nori. Koliko nori?

Mladost v mojem primeru ni bil dober zgled norosti. Z nepravilno prehrano, ki je temeljila na polizdelkih prehranske industrije, sem si izmaličil telo in kanček duše. Kot sem omenil v prejšnjem prispevku, sem bolj po naključju odkril LCHF dieto - način prehranjevanja, ki temelji na zelo nizkem vnosu ogljikovih hidratov, zmernem vnosu beljakovin in visokem vnosu maščob.

S takšnim načinom prehranjevanja sem izgubil skupno 17 kilogramov v približno pol leta. Številka je precejšnja, vendar je potrebno vzeti v zakup dejstvo, da sem to počel premišljeno in počasi, s povprečno izgubo malo več kot 1/2 kilograma na teden. Vendar bolj kot skupna številka je pomemben način. LCHF omogoča odlične rezultate brez lakote in brez telovadbe.

Vse lepo in prav, kje je pa potem “ampak” v tej zgodbi? LCHF dieta deluje AMPAK to ni kratkotrajna rešitev temveč mora postati življenjski slog. Na takšni dieti enostavno ni prehranskih počitnic. Samo dolgotrajna sprememba življenjska sloga bo prinesla dolgotrajne rezultate. Zredili se nismo čez noč in tudi shujšali ne bomo čez noč.

Ko govorimo o rezultatih, sem priložil tudi graf, kjer vidite gibanje moje telesne teže in obsegov od marca letos, ki si jih merim na dnevni bazi. Zadnjih nekaj tednov se je trend upadanja  upočasnil in počasi dosegam t.i. plato. Podrobneje o platoju kdaj drugič, ampak v kratkem gre za stanje kjer se bo za nekaj časa upad telesne teže zaustavil. Moje telo se bo v tem času hormonsko uravnovešalo in se bo aktivno borilo proti temu, da bi izgubil še kakšen dodaten kilogram. Ker sem s trenutnim rezultatom več kot zadovoljen, se bom telesu v tej počasni fazi pridružil in si  tudi sam dovolil kakšen zalogaj več, ki pa ne bo nikoli presegel predvidenih omejitev za ogljikove hidrate. Recimo temu nagrada za uspešno delo.

LN-uspeh-avtorja-1405458244.tiff
Za konec. Hujšanje je težko, kdorkoli vam bo rekel drugače, laže, vendar se da in to zelo uspešno, z LCHF dieto. O tem, kaj je pravzaprav LCHF podrobneje in kakšna so pravila, naslednji teden.


Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta