avatar
Postani 24.909. ─Źlan/ica
Prijavi se
┼Żivljenjski stilAktivno ┼żivljenjeOtrok & dru┼żinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

Kako do ugodnega kredita ÔÇô nasveti in napotki

Nekje od spomladi do jeseni je ─Źas gradenj, razli─Źnih nakupov, prenov, investicij. V tem obdobju pogosteje potrebujemo finan─Źno pomo─Ź za svoje na─Źrte, ┼żelje in cilje. Na ZPS so na spletnih mestih bank in neposredno v njihovih poslovalnicah preverjali, kako do ugodnega kredita

V pomo─Ź jim je bila potro┼ínica s povpre─Źno slovensko pla─Źo, ki je iskala kredit za

bad-credit-good-credit-1400757285.jpg
prenovo kuhinje v vi┼íini 7.000 evrov, ki ga bo odpla─Źala v ┼ítirih letih.

Klju─Źna ugotovitev njihovega pregleda je, da se primerjava ponudbe spla─Źa, saj je bila razlika med najbolj in najmanj ugodnim kreditom skorajda 1.000 evrov. Obenem pa pri ZPS tudi ugotavljajo, da banke pri zagotavljanju kakovostnih storitev ─Źaka ┼íe veliko dela.

Nasvet ZPS: "Ne hitite, najema kredita se lotite premišljeno!"

1. Pred odlo─Źitvijo o najemu kredita ocenite ali si ga lahko privo┼í─Źite.

"┼áe preden za─Źnete raziskovati ponudbo, ocenite, koliko kredita boste lahko mese─Źno odpla─Źevali," poudarja Bo┼ítjan Krisper iz ZPS. Dodaja ┼íe: "Za oceno kreditne sposobnosti pa seveda potrebujete dober pregled nad svojimi mese─Źnimi prihodki in vsemi nujnimi izdatki. V kolikor ┼íe ne vodite doma─Źega knjigovodstva, je pred najetjem kredita skrajni ─Źas, da ga za─Źnete."

2. Preverite ponudbo bank - zgolj za orientacijo.

Pri ZPS potro┼ínikom priporo─Źajo, naj ali s pomo─Źjo informativnih izra─Źunov na spletnih straneh bank izberejo tiste banke, ki pridejo v po┼ítev za primerjavo, ali pa ban─Źno ponudbo preverijo v primerjalniku na spletni strani ZPS. Te ponudbe naj obravnavajo kot izhodi┼í─Źe za izbiro primernih bank.

3. Banke prosite za konkretno ponudbo

Naslednji korak je svojo lastno in druge banke, najbolje po elektronski po┼íti, prositi za ponudbe. Prav to je storila potro┼ínica in iz ve─Źine bank prejela konkretne ponudbe. ┼Żal sicer ne dovolj konkretne, saj potro┼ínici kar tretjina bank ni sporo─Źila vseh klju─Źnih podatkov, ki jih potro┼ínik potrebuje za presojo, ali je kredit ugoden ali ne.

4. Obi┼í─Źite ban─Źne poslovalnice - ┼áele tam boste izvedeli, kak┼íno ponudbo vam je banka v resnici pripravljena dati.

Potro┼ínik lahko izmed bank, ki so mu poslale dovolj podatkov za primerjavo ponudbe, izbere najugodnej┼íe. Te naj zaprosi za informacijo o tem katera dokazila potrebujejo odobritev kredita in se potem napoti na obisk ban─Źne poslovalnice.

Pozor! Kon─Źne ponudbe so ve─Źinoma slab┼íe od tistih po e-po┼íti

"Ne morem si predstavljati, da se v trgovini odlo─Źim za nakup hla─Ź, ki imajo ozna─Źeno ceno, na blagajni pa mi prodajalka pove, da bom morala zanje pla─Źati ve─Ź," je razmi┼íljala potro┼ínica ko so jo na bankah presenetili z vi┼íjimi cenami od prej ponujenih. Zelo jo je zmotilo tudi, da nekatere banke zelo zbirokratizirane in ┼że za informacijo o dejanski ponudbi zahtevajo ogromno dokazil.

Ne pozabite!

Pri na─Źrtovanju va┼íega kredita ne pozabite, da se obrestna mera kredita mogo─Źe lahko spremeni, kredit pa postane dra┼żji. Banke to tveganje pogosto pozabijo omeniti.

Kredite z enakim zneskom in obdobjem odpla─Źila boste najla┼żje primerjali med seboj s pomo─Źjo efektivne obrestne mere (EOM). Zavedajte se, da lahko paketne ponudbe, npr. krediti z dodatnimi zavarovanji in karticami, zelo podra┼żijo va┼í kredit.

Za dobro kreditno ponudbo bo pri banki treba odpreti tudi ban─Źni ra─Źun. ┼áe preden boste obiskali izbrane banke, preverite ─Źe ponujajo vse storitve, ki jih potrebujete. Na na┼íem spletnem mestu v primerjalniku ban─Źnih ra─Źunov pa ┼íe primerjajte stro┼íke vodenja ban─Źnega ra─Źuna v teh bankah in v va┼íi banki.

─îe bodo vse banke zavrnile odobritev kredita, razmi┼íljate pa, da bi kredit najeli pri neban─Źnem ponudniku, svetujemo, da ste zelo previdni. Neban─Źni kreditodajalci zelo pogosto zara─Źunajo oderu┼íke stro┼íke, pogosto pa prihaja tudi do drugih kr┼íitev va┼íih pravic.

Vir: www.zps.si


Objava izra┼ża mnenja avtorja vsebine, pri ─Źemer┬áLifestyle natural ne odgovarja za to─Źnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obve┼í─Źaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vpra┼íanja | ─îlani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Pi┼íkotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani va┼í ra─Źunalnik in jih ob vnovi─Źnem nalaganju strani po┼ílje na┼íem stre┼żniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna ve─Źina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obve┼í─Źeni.
Pi┼íkotke uporabljamo, da bi vam omogo─Źili nemoteno in prijetno uporabni┼íko izku┼ínjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z na┼ío politiko pi┼íkotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta