avatar
Postani 24.912. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

Nov center za razvoj in proizvodnjo baterij za električna vozila

Do leta 2020 naj bi Audi z električnimi in hibridnimi vozili zapolnil vsak segment avtomobilske industrije.

Audi je v tem mesecu v Nemčiji odprl  nov objekt, kjer bodo razvijali in izdelovali  prototipe visokonapetostnih baterij za njihova električna in hibridna vozila, saj Audi načrtuje do leta 2020 s takšnimi vozili zapolniti vsak segment, ki ga premore avtomobilska industrija.

3.500 kvadratnih metrov velik objekt se nahaja v mestu Gaimersheim in je od Audijeve tovarne v Ingolstadtu oddaljen zgolj dva kilometra. Zaposluje okoli 100 novih strokovnjakov za elektroniko in je dom Audijevih partnerjev za elektromobilnost, vključno s Panasonicom. Panasonic je ključni zunanji partner Audija in je odgovoren za celice baterij, osnovna ideja tega kompetenčnega centra pa je spodbujanje še tesnejšega sodelovanja med podjetji in njihovimi strokovnjaki.

audi-battery-house-1337932016.jpg

Tako bodo lahko strokovnjaki iz Audija in njihovih partnerskih podjetji skupaj razvijali prototipe baterij za avtomobile. Čeprav je objekt namenjen razvoju in izdelavi prototipov, Audi pravi, da obstaja možnost za proizvodnjo manjših serij baterij v "projektni hiši za visokonapetostne baterije", kot so uradno poimenovali objekt. In v prav tem objektu bodo razvijali ter proizvajali baterije za prihajajoča modela Audi R8 e-tron in A3 e-tron.

Več na www.elektro-vozila.si


Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta