avatar
Postani 24.896. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

zecOO futuristični električni skuter iz Japonske

Na Japonskem je veliko mladih motoristov, vendar so veliki motocikli za 20 letnike veliko predragi, zato se ti v večini poslužujejo cenejših skuterjev.

To je ustvarilo močno predelovalno skupnost, ki nam postreže z veliko drznimi predelavami, ki jih v Evropi ne srečamo prav pogosto. Zato izdelek podjetja Znus Design, futuristični maksi skuter zecOO ni nekako presenečenje. Gre za nizek skuter, z okvirjem in vpetjem vzmetenja, ki je zelo podoben slavni Bimoti Tesi 3D. To pomeni, da so sprednje klasične vilice nadomestili z nihajno roko, krmiljenje pa poteka s pomočjo vzvodov in pesta.

thumb-zecoo-3-1334745640.jpg

Seveda je za nas najbolj pomembno, da je zecOO električni skuter. Čeprav ne ponuja presežkov, je njegov električni motor z 20.5 kW in 63 Nm navora več kot dovolj za vožnjo po mestu, saj niti ni namenjen postavljanju hitrostnih rekordov, kljub temu, da samo oblikovanje nakazuje sila športen maksi skuter.

Kot lahko razberemo iz sporočila za javnost, ki je večnima spisan v japonščini, naj bi zecOO imel tudi podaljševalnik dometa v obliki kompaktnega motorja, katerega del je tudi sam rezervoar. Glavni razlog za izbiro takšnega okvirja in vzmetenja najverjetneje tiči v tem, da so s tem dobili veliko uporabnega prostora na sredini, kamor so umestili baterije za napajanje elektro motorja.

thumb-zecoo-2-1334745646.jpg

Svoj izdelek bo ekipa predstavila na Tokyo Designers Week 2012, ki se bo odvijal med 27. oktobrom in 5. novembrom. Ali bodo do takrat električni skuter zecOO še dodelali niso razkrili, kot tudi ne, če bo ta futuristični »low-rider« na voljo tudi kupcem in po kakšni ceni.

Vir: www.elektro-vozila.si


Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner