avatar
Postani 24.912. član/ica
Prijavi se
Življenjski stilAktivno življenjeOtrok & družinaZdravjeOkoljeEko-nomijaTurizemKulinarika

BIOIDENTIČNI HORMONI - poznate?

Za kakšno zdravljenje bi se odločili ? Za sintetična ali organska zdravila brez negativnih posledic?

Pri nas tovrstno analizo hormonov iz sline opravljamo (vaše vzorce pošiljamo v ZRT laboratorije) in naj povemo, da so rezultati številnih žensk navdušujoči.

Ena najpomembnejših terapij, ki obeta zdravo starost, je vzpostavitev hormonskega ravnovesja z bioidentičnimi hormoni – hormoni, ki so podobni tistim v telesu in za katerimi ni laboratorijev farmacevtskih gigantov in težav s stranskimi učinki.

Hormonsko neravnovesje Vam preprečuje, da bi se v svojem telesu počutili odlično.

Si želite več sladke, slane oz. mastne hrane, ste depresivni in brez energije, se redite in ne morete shujšati, imate zelo neredne menstruacije, vas obliva vročina, vam nagaja ščitnica in krvni sladkor …
S hormonskim testom iz sline na enostaven način dobimo rezultate, ki nam pokažejo vsebnosti določenih hormonov v telesu. (estrogen, progesteron)

Na podlagi tega točno vidimo, katerega hormona je preveč ali premalo in nato na bazi organskih zelišč in prehrane priporočimo, kako boste ponovno vzpostavil hormonsko ravnovesje v Vašem telesu. Predvsem je pomembno to, da lahko ravnovesje dosežemo brez sintetičnih hormonskih terapij.

Testiranje hormonov iz sline je priporočena, natančna, hitra in priročna metoda za ugotavljanje vsebnosti ter razmerja hormonov, ter se opravi brez posega v telo.

Iz analiz opažamo, da pogosto pride do dominacije estrogena in zmanjšanje progesterona. Sploh v sodobnem času se vedno več ljudi(žensk) srečuje s tem problemom, saj na povečanje estrogena močno vpliva sodoben način življenja in prehranjevanja.

Proti številnim boleznim se ženske ponavadi zdravijo s tabletami in s hormonskimi terapijami, ki pa imajo na naše zdravje številne, negativne posledice.

Kako pa si potem lahko pomagamo ?

Morali bi svoje telo – žleze le vzpodbuduiti, da bi same začele proizvajati več določenega hormona.

Zmotno je mišljenje, da bodo naše žleze po hormonski terapiji kar same od sebe začele proizvajati določene hormone. Telo se na dodajanje sintetičnih hormonov navadi in kmalu se znajdemo v začaranemu krogu hormonskih terapij, ki pa imajo žal številne negativne posledice in stranske učinke.

Naravno je edino zdravljenje z organskimi izvlečki različnih gomoljev in rastlin - v obliki bioidentične naravne hormonske kreme ali kot zmlet prah.

Tovrstni pripravki sami po sebi ne vsebujejo hormonov, zelo pozitivno pa vplivajo na uravnoteženje naših hormonov.

Uporablja jih na tisoče žensk po svetu in učinki so presenetljivi.

Lahko sklepamo, da je veliko odvisno tudi od naše prehrane ?

Hrana je najmočnejše hormonsko biološko sredstvo, ki ga lahko zaužijete.

Naša hrana je naše zdravilo in naša medicina je naša hrana.

Povezava med nezdravo prehrano in boleznijo je že dolgo znana.

Optimalno ravnovesje med hranili, ki jih boste pojedli, je vodilo v Vaše usklajeno delovanje hormonov...in navsezadnje...od tega je odvisno Vaše počutje, Vaše zdravje in Vaša kakovost življenja !

Na hrano moramo začeti gledati kot na sistem za nadziranje hormonov in ne kot na vir energije in kalorij !

Dobra, sveža in nepredelana hrana je najboljše bilološko "zdravilo" za usklajeno, pravilno in zdravo delovanje Vašega organizma.

Vsa nepravilna hormonska razmerja nastajajo tudi zaradi nepravilne, sodobne prehrane, onesnaženega zraka,kajenja, alkohola, preveč soje...stresa...

Progesteron je eden izmed glavnih hormonov, ki s svojim delovanjem vpliva na vse ostale hormone. (zvišuje DHEA, uravnava estrogen...)

Kadar delovanje hormonov ni v ravnovesju, pride do porušenja, zaradi česar nastanejo različne bolezni.

Za lajšanje tegob zdravniki prepisujejo jemanje in uporabo sintetičnih hormonskih zdravil, npr.Premarin, Remifemin...in druga hormonska zdravila.

Vsa tovrstna zdravljenja pa imajo na naše zdravje številne, negativne posledice (bolezni jeter, venska tromboza, visok krvni pritisk, tumorji, migrene, pojav raka, diabetes, težave s prebavo...), kar pa Vam bo potrdil tudi prav vsak zdravnik.

Poleg tega si naše hormonsko ravnovesja s sintetičnimi kemikalijami še bolj zmešamo in si v svojem telesu ustvarjamo še večjo zmedo. Farmacija je odkrila tržno nišo in začela prodajati npr. progestin, ki naj bi dobro vplival le na povečanje progesterona, vendar naj povemo, da je tovrsten izdelek daleč, daleč od naravnega.

Naravni je edino organski izvleček mehiškega gomolja jam, ki sam po sebi ne vsebuje hormonov, zelo pozitivno pa vpliva na uravnoteženje naših hormonov.

Uporablja ga na tisoče žensk po svetu in učinki so presenetljivi. Prav tako ne ne povzroča nobenih stranskih učinkov.

Vendar žal, pri nas ga v lekarnah in pri zdravnikih ne boste dobili !

Motnje, ki so posledica takšnega hormonskega neravnovesja (psihične spremembe, menstrualne nepravilnosti...), lahko ublažite in popravite z naravno, progesteromsko kremo, ki bo poskrbela za dvig hormona DHEA in s tem uravnala tudi estrogen in progesteron.

Kortizol (stresni hormon), se bo ob povečanju DHEA-ja zmanjšal.

Geli oz. kreme USP za nadomestno hormonsko zdravljenje so sestavljene iz rastlinskih maščob in olj (aloe vera), ter snovi - imenovane diosgenini-iz gomolja Yam, ki jih z laboratorijsko sintezo spremenijo v naravni progesteron.

Le takšne, naravne hormone, človeško telo zazna in koristno uporabi.

Nekatera podjetja poskušajo prodati diosgenin, ki označujejo izvleček divjega Yama in trdijo, da ga telo samo pretvori v hormone, vendar to ne drži.

Naše telo ni sposobno samo pretvoriti iz diosegnina nekega hormona, to je mogoče narediti samo laboratorijsko.

Ker je progesteron zelo topen v maščobah, se zlahka absorbira skozi kožo, shrani se v maščobnem tkivu in po potrebi se uporabi za nevtralizacijo hormonskega neravnovesja.

Absorpcija je najboljša na obrazu, vratu, prsnem košu, prsih, notranji strani kolen, rok in na dlaneh.

Natoropatsko zdravljenje je namenjena vsem, ki si želijo ohraniti oz. izboljšati svoje zdravje in verjamejo v naravne metode, ki so brez stranskih učinkov.

Za naročanje in več informacij nam pišite ali se oglasite pri nas:
Leskoškova 4, Lj. ali nas pokličite na: 030 692 730

www.holistic.si


Objava izraža mnenja avtorja vsebine, pri čemer Lifestyle natural ne odgovarja za točnost podatkov.
oceni:slabo oceni:dobro ##RATING_SUM##      
fb    
Objavi nov komentar
Komentar
ne obveščaj me o drugih komentarjih

Komentarji

Ni še nobenega :(
 
banner
banner
banner
banner

Lifestyle natural © 2010-2012 | Pravno obvestilo | O projektu | O fundaciji Utrip humanosti Kontakt | Pogosta vprašanja | Člani | Partnerji
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne besedile datoteke, ki jih ob ogledu strani shrani vaš računalnik in jih ob vnovičnem nalaganju strani pošlje našem strežniku.
Niso nekaj novega - nastali so leta 1994 in dandanes jih uporablja ogromna večina spletnih strani po vsem svetu.
Nov pa je zakon, ki zahteva, da morajo uporabniki o njih biti izrecno obveščeni.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Obvestila
info
bar
Moja mapa
mapa
bar
Moj profil
profil
bar
Oblak
oblak
bar
Pošta
posta